FALFŰRÉSZELÉS

A vizes, nedves falak utólagos vízszigetelésének elterjedt formája. Gyors kivitelezést, reális árak alkalmazását teszi lehetővé. Az szigetelés után, a kapilláris úton felszívódó talajnedvesség teljesen megszűnik. Kézzelfogható technikai szigetelés, mely 100 %-os biztonságot nyújt. A kivitelezés feltétele, hogy a két téglasor között egységes, vízszintes fugasor legyen a falban. Megfelelő magasságban a vízszintes ágyazó habarcsot átvágjuk és a keletkezett résbe húzzuk be a szigetelő lemezt.

A MUNKAFOLYAMAT LEÍRÁSA

A falat szakaszosan átvágjuk, majd a résbe szigetelőlemezt helyezünk (Carbofol 406 (HDPE lemez), illetve GV 45 bitumenes vízszigetelő lemez) a megfelelő átfedéssel és falsíkon kívüli túlnyúlásokkal. Ezután PP lapékekkel stabilzáljuk, kiékeljük a falat és a folyamat halad tovább. Végezetül a megmaradt réseket javított cementhabarccsal kiinjektáljuk, injektáló csövön vagy csonkokon keresztül.
Műszaki rajz: látható a szigetelés magassága. Fontos tényező, hogy a szigetelőlemez a szerelőbeton felett helyezkedjen el. A szerelőbetonra kerülő teknőszigetelés felhajtása így csatlakoztatható a fal szigetelésével.

A KIVITELEZÉS BEMUTATÁSA SAJÁT VIDEÓINKON KERESZTÜL

A fal szakaszos átvágása

A szigetelőlemez szabása

A szigetelőlemez behúzása, ékelés